Najviše novca za svoj projekat (45,2 miliona dinara) traži Radio televizija Novi Pazar, medij koji je rekorder po iznosu dobijenih sredstava na konkursima lokalnih samouprava i Ministarstva kulture prethodnih godina.

Za sufinansiranje medijskog sadržaja, malo poznata Unipol grupa iz Beograda traži preko 20 miliona dinara, a višemilionske projekte kandidovali su i TV Sandžak (12,3 miliona), Info centar Tutin (10), Sandžak media (5,8), El kelimeh (5,7) i Ref ref radio (5,6 miliona dinara).

Ostali projekti vredni su od 280.000 do preko dva miliona dinara.

Paralelno sa predajom medijskih projekata trajao je i konkurs za prijavu kandidata za članove komisije koja će ih ocenjivati, a na koji se javilo petoro kandidata.

Predlog Asocijacije nezavisnih i lokalnih medija “Lokal press” za člana je Muharem Mutabdžija, Jovana Bukovala predložilo je Udruženje menadžera u kulturi i medijima, a Mariju Lazarević Udruženje medija i medijskih radnika.

Kao samostalni, nezavisni, kandidati prijavili su se Radojica Bunčić i Dragan Pejčić.

Osim o Mutabdžiji, dugogodišnjem novinaru, o ostalim kandidatima za članove komisije nema previše informacija na internetu, Udruženje menadžera u kulturi i medijima uopšte nema svoj sajt, dok na sajtu Udruženje medija i medijskih radnika ne postoje nikakve informacije o rukovodstvu ili čime se oni bave.

Bunčić je jednom već bio član komisije koja je ocenjivala medijske projekte u Novom Pazaru.

 

Komentari (1)

  1. Randa says:

    Gradonacelnice Bisevac podigni nam jos malo ove poreze i takse pa posalji hadzi Denisu u RTV .

    0
    1

Comments are closed.