Iz tog udruženja su pozvali nadležne iz Gradske uprave Novog Pazara da “ne vrše pritisak na članove komisije i da omoguće predviđeneuslove za rad nezavisnih komisija”.

NUNS je podsetilo da godinama unazad RTV Novi Pazar dobija “nesrazmerno visoke sume novca” u odnosu na druge medijske učesnike na konkursu, više od 80 odsto ukupno predviđenih sredstava za medijske projekte.

“Ovakva praksa ne samo da ugrožava medijski pluralizam i raznolikost glasova u javnom prostoru, već i dovodi u pitanje samu svrhu projektnog sufinansiranja, koje bi trebalo da bude usmereno na podsticanje kvalitetnog novinarstva i široke palete medijskih sadržaja”, navodi se u saopštenju NUNSa.

Privremeni organ Novog Pazara raspisao je 12. februara konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u 2024. godini, za šta je budžetom predviđeno 39 miliona dinara, sedam miliona manje nego u prošloj godini.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje sadržaja namenjenih za televiziju, radio, internet portale, štampane medije i novinske agencije.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200.000 dinara, a najveći 32,5 miliona dinara.

“Pozivamo nadležne u Gradskoj upravi u Novom Pazaru da prekinu sa praksom neravnomerne i nepravedne distribucije sredstava i da profesionalno izveštavanje i javni interes budu na prvom mestu prilikom raspodele sredstava”, poručili su iz NUNSa.

Komentari (1)

  1. jenin says:

    Kilometre ulica i trotoara je progutala Rasimova i hadziDenkova RTV. I ove godine jedno 3000 hiljada eura ce da ide za SDP Pink.

    0
    0

Comments are closed.