Najboljih sedmoro učenika srednjih škola dobiće od lokalne samouprave po 40.000 dinara, dok će sedamnaest đaka generacije u osnovnim školama biti nagrađeni sa po 30.000 dinara.

Medina Feković, najbolja učenica Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo”, kazala je da su joj izbor za đaka generacije i nagrada lokalne samouprave “velika čast”.

“Drago mi je, trudila sam se, takmičila, velika je konkurencija bila za đaka generacije u mojoj školi. Volela bih da upišem Gimnaziju, a kasnije ću, najverovatnije, studirati pravo. Novi Pazar je prelep grad, ali još uvek nisam odlučila da li ću ostati nakon školovanja”, poručila je ona.

Učenica generacije u OŠ “Ćamil Sijarić” Kanita Kurtović dodala je da će se truditi da dobre rezultate postiže i tokom srednjoškolskog obrazovanja, te da će ostati u Novom Pazaru.

Najbolji đak OŠ “Dositej Obradović” Emrah Ljajić kazao je da mu to priznanje “puno znači”.

“Ponosan sam, to je veliki podstrek za mene i motivacija da u budućnosti budem još bolji. Iako je bila jaka konkurencija, očekivao sam da budem đak generacije. Iz osnovne škole nosim puno lepih uspomena, sećaću se nastavnika koji su nas naučili da budemo dobri ljudi. Najverovatnije ću ostati u Novom Pazaru, gradu u kojem sam se rodio”, rekao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je ceo grad ponosan na uspehe najboljih učenika, te da su oni pravi primer za buduće generacije.

“Mi ćemo nastaviti da stvaramo što bolje uslove za obrazovanje. Puno toga je već odrađeno, izgrađeni su novi objekti, a adaptirani postojeći. Gledamo da motivišemo učenike da budu još bolji, a nastavnike da se stalno usavršavaju. U tome će uvek imati podršku lokalne samouprave jer je obrazovanje temelj svakog društva”, izjavio je Biševac.

Komentari (1)

  1. Gradjanin says:

    Mastavnici stalno da se usavrsavaju a djaci neka puno uce, i posle svi na Hadzet kod midzo Mirsa i tetka Binelke na intervju.

    1
    1

Comments are closed.