Stranka, na čijem čelu je Rasim Ljajić, je u saopštenju ocenila da su nedostatak nezavisnosti u sudstvu i prevelika uloga parlamenta prilikom imenovanja u pravosuđu, ustanovljeni “skoro odmah nakon usvajanja poslednjeg Ustava”, kao i da je Venecijanska komisija “uočila i podređenost poslanika partijskom rukovodstvu”, što je bio još jedan argument za predložene izmene.

“Svako društvo koje raspravlja u javnosti da li je potrebno menjati Ustav kako bi se unapredio rad pravosuđa, na dobrom je putu. Pozivamo građane i građanke Srbije da glasaju za promene i zaokruže ‘da’ na referendumu, kako bismo nastavili sa EU integracijama i kako bismo stvorili uslove za unapređenje rada pravosuđa”, naveli su iz Socijaldemokratske partije Srbije.

Referendum o izmenama Ustava u oblasti pravosudja biće održan u nedelju, 16. januara, a ranije je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio da ta partija neće učestvovati na referendumu.

Komentari (1)

  1. spp says:

    uhvatila muza gde se kurvao okolo.. godinu dana nista sa njim… 🙂 sad mi ispunjava sve zelje i radi sta ja hocu i koliko hocu :0

    2
    0

Comments are closed.