U saopštenju portparola Ministarstva, a nekadašnjeg ambasadora Turske u Srbiji, Tanžu Bilgića, navodi se i da su sa žaljenjem primili vest da je Rukometni klub Novi Pazar istupio iz Arkus lige zbog toga što niko nije procesuiran zbog “rasističkih slogana i isticanja plakata sa likom ratnih zločinaca od strane navijača Crvene zvezde”.

“Ti slogani vređaju, ne samo našu bošnjačku braću i sestre, već i sećanje na našu zajedničku istoriju sa ovim regionom. Smatramo da bi sport trebalo da bude instrument za učvršćivanje mira i prijateljstva među zajednicama i verujemo da će odgovorni za taj incident biti što pre kažnjeni”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Tim povodom, dodaje se u saopštenju, Ministarstvo podvlači da je privođenje ratnih zločinaca pravdi važno za postizanje pomirenja u regionu i sprečavanje sličnih zločina.

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vređani od strane navijača domaće ekipe.

Komentari (2)

 1. Zulum odavno says:

  Tek sad vide Turci sta se radi Bosnjacima u Srbiji a ovako je stanje poslednjih 30 godina, poslednjih 10 narocito od kako vladaju skriveni nacionalisti i sovinisti u vidu naorednjaka koji na zalost, spoljavaju netrpeljivost prema Bosnjacima u svum sferama zivota

  4
  0
 2. Mirza says:

  Ada vidite napravite jos koju fabriku u zabitima po Srbiji, i kako rece predsednik Vucic pomazete mu u zaposljavanju u strateski vaznom podrucju uz granicu sa Bosnom i njihovim entitetom.To vi zavrsite a mi cemo kod Angele . Zivela Nemacka.

  4
  0

Comments are closed.