Odlukom o budžetu predviđeno je da se u gradsku kasu sliju tri milijarde i 532 miliona dinara, uz planirani suficit od 140 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je nastavljen trend uvećanja budžeta koji je, kako je rekao, realan, bez kreditnog zaduživanja.

“Očekujemo da će i sledeća godina biti nestabilna, svesni smo da su potrebe veće od mogućnosti, ali se trudimo da uložimo u svih 17 oblasti obuhvaćenih budžetom”, poručio je on.

Odbornici opozicionih Stranke slobode i pravde i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka kritikovali su novi budžet tvrdeći da nije dovoljno transparentan i da nisu adekvatno obrazloženi svi rashodi.

Oni su istakli i da Novi Pazar procentualno izdvaja mnogo novca za plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi, kao i da će biti finansirani projekti koji nisu prioritetni, poput, izgradnje hotela na Atletskom stadionu.

Lokalni parlament usvojio je i Plan održivog razvoja Novog Pazara do 2030. godine kojom su nabrojani projekti u 17 oblasti koji bi trebalo da budu realizovani u tom periodu.

Poništena je odluka o poskupljenju cene grejanja za 10 odsto, a u obrazloženju je navedeno da je lokalna samouprava Gradskoj toplani obezbedila nedostajuće energente zbog čega nije bilo potrebe za podizanjem cene.

Skupština je dodelila nove mandate vršiocima dužnosti direktora Parking servisa Emiru Spici, Gradske čistoće Arminu Mehoviću, Zavoda za urbanizam Enesu Škrijelju i Turističke organizacije Novog Pazara Dejanu Belojici.

Opozicija je tražila da se te odluke povuku sa dnevnog reda kako Skupština ne bi, njihovim usvajanjem, prekršila Zakon o javnim preduzećima.

Po sprovedenim konkursima, za direktora Istorijskog arhiva “Ras” izabran je Zoran Popović, Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović, a Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Glasovima većine usvojeni su planovi i programi javnih preduzeća za sledeću godinu.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    Bravo “posteni i dobri” Nino…stotine hiljada eura iz nasih dzepova za hotel Rasima Ljajica, njegovog brata Mirsa i narkodilera Cada…

    0
    0

Comments are closed.