On je, odgovarajući na kritike Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i najvećih bošnjačkih stranaka da među 300 primljenih kandidata za obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice nema Bošnjaka, rekao da ministar nema ingerencije da donosi odluke o prijemu kandidata, a pogotovo ne da se one donose po nacionalnom ključu.

“Kriterijumi za prijem na obuku su vrlo jasni. Budući vatrogasci prvenstveno moraju biti zdravi i psihofizički sposobni da izdrže teške uslove posla vatrogasca-spasioca. Dakle, u odabiru kandidata koji će biti vatrogasci, koji će brinuti o životima i imovini naših sugrađana i spasavati ih, ključna je profesionalna, a ne nacionalna pripadnost”, poručio je Vulin.

On je dodao i da prilikom prijave na obuku kandidati nisu bili u obavezi da se izjasne o nacionalnosti jer je, kako je ocenio, suština konkursa da na obuku budu primljeni najbolji.

“Korišćenje policije za političke obračune, posebno u multietničkim sredinama, u najmanju je ruku neodgovorno”, naveo je Vulin.

Komentari (3)

 1. Mirza says:

  Bravo ! Neka si rekao ovima sto su te docekali na Gradskom stadionu. Ovo nam je rezultat 25 godina robovanja Rasima Ljajica svakom rezimu.

  6
  0
 2. Aida says:

  Uh kakav odgovor, sposobni su samo Srbi, ha, ha, ha, sposobni kao i on pa ni vojsku nije služio.

  3
  0
 3. Pazara says:

  Bravo mi istre, pravo u centar, bosnjovi i jesu sposobni samo da se ulizuju kad idu izbori i da vam nose glasove u bg celnici sve tri bosnjacke stranke podjednako.

  1
  0

Comments are closed.