Lokalni portal A1 preneo je da im je direktor tog javnog preduzeća Nemanja Mančić rekao da je “zbog nevremena” došlo do mešanja vode i mazuta i izlivanja u kišnu kanalizaciju, “bez uticaja ljudskog faktora”.

“Radili smo do tri sata ujutru i sada sa tehničkim ekipama radimo na tome da ne bude ovakvih problema. Već se radi na gašenju toplane u centru grada”, rekao je Mančić, prenosi taj portal.

Pored inspekcije, na otkrivanju uzroka zagađenja reke Raške, radili su i pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Novom Pazaru.

“U istragu je uključeno više subjekata i u toku je proveravanje svih činjenica. Nakon toga ćemo obavestiti nadležno tužilaštvo koje bi trebalo da se izjasni da li u postupanju rukovodstva ‘Gradske toplane’ ima elemenata nekog krivičnog dela”, rekao je izvor radija Sto plus u novopazarskoj policiji.

Izlivanje mazuta u Rašku, iz kanalizacione cevi u centru grada, počelo je još u subotu, kada su građani primetili mrlje u reci i oštar miris.

Inspekcijski nadzor obavljen je tek u utorak ujutru, a uzrok zagađenja otkriven je za nekoliko sati.

Komentari (2)

 1. Građanin says:

  Šta sam vam rekao? 🙂
  E sad da vidimo kako će se odvijati stvari…

  3
  0
 2. Amir says:

  E sad Gradska toplana prelazi iz kandzi vlasti u javno preduzece koje finansiraju gradjani. Nema vise stranackog zaposljavanja, zaposljava se na konkursima. Toplana ima optimalan broj zaposlenih, kad odete da platite racun ne sedi ih pet u kancelariji . Dokle god sutimo finansiracemo mi ovakva preduzeca SDP-a i SNS-a, koja ce njima sluziti za zaposljavanje robova.

  0
  0

Comments are closed.