Planirano je uređenje oko 3,5 kilometra Trnavice, 2,5 kilometra Raške i kilometar Jošanice, čija obala će prva biti uređena.

Povodom početka radova, Novi Pazar će 29. februara posetiti ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Posao korićenja preko sedam kilometara obala Raške, Jošanice i Trnavice poveren je tročlanom konzorcijumu koji čine “Milenijum tim” i “Jadran” iz Beograda i “HSV” iz Vlasotinca.

Ukupna vrednost definisana ugovorom je blizu 25 miliona evra, 13,8 miliona evra za korićenje Raške, 7,8 miliona evra za uređenje obale Trnavice, a 3,3 miliona evra Jošanice.

Nastavak projekta korićenja obala reka koje protiču kroz Novi Pazar najavljen je u novembru 2022. godine, prilikom posete predstavnika Javnog preduzeća “Srbijavode” ovom gradu.

Direktor tog javnog preduzeća Goran Puzović rekao je tada da bi radovi trebalo da počnu u martu prošle godine i da bi trebalo da traju tri godine.

“Time ćemo staviti Novi Pazar na listu bezbednih gradova za život u Srbiji, a uz još neke radove i mere koje planiramo on će biti jedan od integralno zaštićenih gradova”, poručio je tada Puzović.

Desetak dana nakon te najave ove tri reke su se izlile, kao i dva meseca kasnije kada su se dve osobe utopile u nabujaloj Trnavici.