Ona je obilazeći radove pored Jošanice rekla da se tu gradi kilometar uređene obale, a da će se istovremeno raditi na uređenju još dva vodotoka u Novom Pazaru.

“Naglasila bih da će relativno brzo biti rešen višedecenijski problem građana Novog Pazara i da sve drugo sada treba da ostane iza nas”, rekla je ministarka tehničke vlade.

Nastavak projekta korićenja obala reka koje protiču kroz Novi Pazar najavljen je u novembru 2022. godine, kada je direktor JP “Srbijavode” Goran Puzović rekao da bi radovi trebalo da počnu u martu i traju tri godine.

Desetak dana nakon te najave ove tri reke su se izlile, kao i dva meseca kasnije kada su se dve osobe utopile u nabujaloj Trnavici.

Posao korićenja obala Raške, Jošanice i Trnavice, ukupne vrednosti 25 miliona evra, poveren je tročlanom konzorcijumu koji čine “Milenijum tim” i “Jadran” iz Beograda i “HSV” iz Vlasotinca.

Uređenje korita oko 3,5 kilometra Trnavice koštaće 7,8 miliona evra, za 2,5 kilometra novog korita Raške ugovorena je cena od 13,8 miliona evra, dok će kilometar rečnog korita Jošanice koštati 3,3 miliona evra.