Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost zbog rastućih tenzija u kampanji povodom predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, posebno zato što se u medjupartijskim sukobljavanjima zloupotrebljavaju mediji i novinari.

U saopštenju, to novinarsko udruženje ukazuje na jučerašnji incident u Skupštini grada Novog Pazara kada je u “usijanoj atmosferi” više puta prekidana sednica lokalnog parlamenta.

“Tom prilikom novinaru i direktoru TV Sandžak Salahudinu Fetiću nepoznata osoba otela je mobilni telefon kojim je snimao burnu svadju odbornika Socijaldemokratske partije i Stranke pravde i pomirenja. NUNS osudjuje taj postupak prema novinaru i poziva novopazarsku policiju kojoj je podneo prijavu da u najkraćem roku rasvetli incident”, navodi se.

NUNS je, takodje, pozvao lokalnu vlast u Novom Pazaru da svim novinarima omogući nesmetan rad.

“Istovremeno, NUNS poziva i novinare i medije u tom gradu da o svim događajima od javnog značaja, kao što je kampanja za izbore Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, izveštavaju u javnom interesu i ne svrstavajući se ni uz jednu partijsku ili političku opciju, strogo poštujući profesionalne i etičke standarde.