Kao jedina tačka dnevnog reda predložen je, kako su tražili odbornici opozicije, Izveštaj gradonačelnika u vezi sa preduzetim i planiranim preventivnim, operativnim i drugim merama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara, a u vezi sa prošlonedeljnim poplavama.

Šabotić je za naš radio kazao da je ispoštovan Zakon o lokalnoj samoupravi i Poslovnik o radu Skupštine, pa je u roku od sedam dana, na zahtev trećine odbornika, zakazana sednica, a u roku od 15 dana i njeno održavanje.

“Ono što je sada problem je nedostajanje kvoruma. Razgovarao sam sa odborničkim grupama ‘Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’ i ‘Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu’ i oni neće doći na sednicu. Ako ostanu pri tom stavu, neće biti kvoruma za rad i ta sednica se sigurno neće održati”, poručio je Šabotić.

On je dodao i da je, kao član odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, mišljenja da u trenutku dok se još utvrđuje šteta od poplava, nije svrsishodno razgovarati o preduzetim merama.

“Kako bismo mogli imati neki izveštaj tri dana nakon poplava? Pametnije bi bilo da sednicu održimo nakon što utvrdimo štetu i sve sagledamo. To će pokazati da li su i koliko bile delotvorne mere”, rekao je Šabotić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP podneli su pre nedelju dana zahtev da se održi vanredna sednica lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama pre i tokom poplava, kao i njegovu ostavku.

Nakon toga, oni su optužili predsednicu lokalnog parlamenta Anelu Šemsović i vladajuću većinu da im je, time što nije zakazana sednica, “stranački ispred interesa građana”.

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) Fahrudin Đekić zahteve opozicije ocenio je kao performans kojim žele da podignu tenzije kako bi ostali u političkom životu.