U toj odluci se navodi da se tom lancu apoteka, a po sprovedenom postupku prikupljanja pismenih ponuda, u zakup daju dve apoteke u Ulici 28. novembra i po jedna u sklopu Doma zdravlja (Ulica generala Živkovića) i Dečijeg dispanzera (Ulica Stane Bačanin).

Rešenjem se “Dr. Max” obavezuje da na ime zakupnine mesečno plaća 13.013 evra, a da mesečnu zakupninu za prve tri godine isplati odjednom.

Zakupac se obavezuje i da zasnuje radni odnos sa 22 zaposlena u Apotekarskoj ustanovi, pet magistara farmacije, 14 farmaceutskih tehničara i tri administrativna radnika i to pod istim uslovima pod kojim je zasnovao radni odnos sa svojim radnicima na teritoriji Srbije.

Za zakup četiri apoteke Apotekarske ustanove bila je zainteresovana i kompanija “Benu”, ali je njihova ponuda od 9.010 evra na ime mesečne kirije bila nepovoljnija.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se i odluka o razrešenju dužnosti direktorke te ustanove Sanele Prenče koja je podnela ostavku zbog zasnivanja radnog odnosa kod drugog poslodavca.

Na njeno mesto predložen je pravnik Enes Bejtović.

Prema saznanjima radija Sto plus, nakon davanja četiri apoteke pod zakup, toj ustanovi će ostati na raspolaganju samo apoteka u sklopu Medicine rada, kao i jedna apotekarka koja nije odlučila da pređe u “Dr. Max”.

Komentari (1)

  1. jusuf says:

    Ene a dje nam je otisla Prenca. Dje nam je smestio njen suprug, onaj muhadis sto je citirao hadise na konferencijama za stampu SDP-a rahmetli Muameru Zukorlicu a posle dobijao od opstine nasih 200 hiljada eura za poplocavanje oko zgrada.

    0
    0

Comments are closed.