Iz tog javnog preduzeća su Sto plus radiju rekli da je Vodna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 13. marta donela rešenje i naložila “Srbijavodama” da iz regulisanog korita Raške “uklone sva zatečena stabla” i regulaciju reke vrate u funkcionalno stanje.

Po dobijenom nalogu, “Srbijavode” su danas raspisale javnu nabavku za izbor izvođača radova koji će drveće poseći.

“Na osnovu Rešenja Vodne inspekcije, naloženo je da se uklone sva zatečena stabla i to oko 130 stabala mekih lišćara (u koje spadaju vrbe, prim. aut.), oko 65 ukrasnih tuja i oko 15 stabala četinara”, odgovorili su iz tog javnog preduzeća.

Iz “Srbijavoda” su se pozvali na Zakon o vodama kojim je, radi zaštite voda, odbrane od poplava i zaštite životne sredine, zabranjeno saditi drveće na odbrambenom nasipu.

Seča nekoliko vrba na keju Raške izazvala je nezadovoljstvo i negodovanje građana Novog Pazara na društvenim mrežama.

Predstavnik Građanske inicijative “Za zdrav Novi Pazar” Emir Murselović rekao je radiju Sto plus da je negativna reakcija građana potpuno očekivana jer su posečene vrbe bile glavni simbol tog dela grada.

Komentari (2)

 1. ljubka says:

  A ispred SDP kluba koji je pored vrba dva reda stolica i zatvoren kej zbog cega moramo da se penjemo na ulicu moze da stoji, to nicemu ne smeta.

  6
  1
 2. Građanin says:

  A krv iz klanica? A otpadne vode iz kamenjara? To nikom ništa?!

  3
  0

Comments are closed.