Predstavljajući novopazarskog doktora, ta bolnica navela je da je Tutić završio Medicinski fakultet u Beogradu 1989. godine, kao i da je specijalizirao hirurgiju šest meseci pre roka na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA).

Magistrirao je 1999. godine, a doktorirao dve godine kasnije.

Uhapšen je u oktobru 2018. godine, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu osudilo ga je na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, da bi potvrđivanjem Apelacionog suda u Kragujevcu, ta presuda u avgustu prošle godine postala pravnosnažna.

Istom presudom određena mu je i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vreme trajanja ove mere”, navodi se u presudi.

Tutić je nakon izrečene presude ocenio da je “preteško kaznjen zato što je od pacijenta primio minoran, od srca dat, poklon”, te da je “neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovde sve funkcioniše kako treba”.

Osuđeni hirurg je na skupu organizovanom u znak protesta zbog izrečene mu presude govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima.

Tutić je četiri puta odlagao odlazak na izdržavanje kazne zbog zdravstvenih problema, a peti put mu je molbu, na osnovu veštačenja lekara iz Kraljeva, Osnovni sud odbio u septembru ove godine.

Nakon toga, prema podacima koje je naš radio dobio u tom sudu, je izdat nalog novopazarskoj policiji da Tutića pronađe i sprovede na izdržavanje kazne, ali je on u međuvremenu otišao na Kosovo, gde je nedostupan organima Srbije.

Komentari (1)

  1. Gradjanin says:

    Sve najbolje doktore. Ne ide da se hapse doktori po Pazaru a kad se plati u Beogradu “zavrsi mi K… i R…”

    4
    4

Comments are closed.