Skupština Novog Pazara usvojila je na današnjem zasedanju planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač za 2016. godinu i Statut nedavno formiranog JKP “Parking servis”.

Osim toga, odbornici su doneli odluku o davanju Radio televiziji Novi Pazar u zakup prostorija Grada u ulici Stane Bačanin broj 29, u kojima je ovaj medij bio smešten i pre privatizacije.

Prema ovoj odluci, Radio televizija Novi Pazar će na ime zakupa mesečno Gradu plaćati 250.000 dinara.

Podsećamo da je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović na konferenciji za novinare neposredno pre privatizacije ovog medija izjavio da će ta zgrada nakon prodaje Regionalne TV biti preuređena i u nju izmeštene prostorije javnih preduzeća.

Mahmutović je istakao da će ovim preseljenjem građani na jednom mestu moći da plate dugovanja za komunalije.

“Dakle, u istoj zgradi biće smešteni Toplana, Čistoća, Vodovod, Turistička organizacija, Sportski centar, Zavod za urbanizam i Direkcija za izgradnju. Zgrada je pod zaštitom privatnog obezbeđenja i bez obzira ko kupi televiziju, on neće moći da je koristi”, rekao je tada Mahmutović.

Zasedanje lokalnog parlamenta obeležila je i žučna rasprava šefa odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamera Bačevca i odbornika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jonuza Džankovića, zbog čega je predsednik Skupštine Mirsad Đerlek morao da prekine sednicu na pet minuta.

Odbornici vladajuće većine odbacili su predloge opozicije da se u dnevni red uvrste dopunske tačke u kojima bi se raspravljalo o bezbednosti u gradu, finansiranju Bošnjačkog nacionalnog veća, asfaltiranju ulica ka džamijama ili smeni gradonačelnika Meha Mahmutovića.

N. Kočović