Na tender lokalne samouprave pobedila je zajednička ponuda kompanija “HS Iskop – gradnja” i “DS Iskop gradnja” vredna 49,8 miliona dinara bez, odnosno, 59,8 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost.

Pored njih, za taj posao zajednički su se prijavile i kompanije “Đerdap usluge” iz Kladova i “MNS Stelur” iz Beograda, ali je njihova ponuda od 58,7 miliona dinara sa PDV-om, iako povoljnija, odbijena zbog neispunjavanja kadrovskih kapaciteta.

Druga faza izgradnje “Smart City centra” obuhvatiće unutrašnje radove, poput keramičarskih, molersko-fasaderskih, stolarskih i vodoinstalaterskih, kao i postavljanje elektro instalacija, ugradnju lifta, klimatizacije i grejanja, video nadzora, protivpožarnog sistema, računarske i telefonske mreže.

Prvi deo izgradnje obuhvatio je grube građevinske radove, a posao, vredan 96 miliona dinara, poveren je “HS Iskop – gradnji”.

Nadogradnjom Kulturnog centra i formiranjem “Smart City centra” dobiće se 1.000 kvadrata prostora u kojem će, kako je najavljenom, mladi IT i drugi stručnjaci moći da razvijaju svoje ideje.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Nema sanse da dobije posao neko drugi samo vlasnici firmi koji sede sa ckanovima SDPa po lokalima po ceo dan. Finansijerima SDPa se pune dzepovi a posle toga se finansira sekta.

    1
    0

Comments are closed.