Lokalna samouprava će “Štrabagu” morati da nadoknadi troškove podnošenja zahteva za zaštitu prava u postupku izbora izvođača radova na rekonstrukciji i izgradnji objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Ta kompanija, kao jedan od učesnika tendera, podnela je lokalnoj samoupravi zahtev za zaštitu prava smatrajući da je njihova ponuda nezakonito odbijena i da su tenderski uslovi postavljeni tako da favorizuju druge kompanije.

Gradska uprava je njihov zahtev prihvatila i delimično poništila postupak javne nabavke, ali se “Štrabag” zatim obratio Republičkoj komisiji, zahtevajući da se postupak zaštite prava nastavi pred tom institucijom.

Odlučujući po njihovom zahtevu za zaštitu prava, Komisija je donela odluku da je neosnovan, ali je posebnim rešenjem uvažila njihov zahtev da im naručilac radova, Grad Novi Pazar, nadoknadi troškove podnošenja zahteva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

Posao rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice poveren je konzorcijumu na čijem čelu je novosadska kompanija “GAT”, a koji čine i “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša” iz tog grada, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja”, te “Remontni centar” iz Užica.

Oni su ponudili da radove izvedu za nešto više od šest milijardi i 119 miliona dinara, odnosno, oko 51,8 miliona evra.

Ponuda “Štrabaga” je bila povoljnija, pet milijardi i 982 miliona dinara, ali ju je tenderska komisija odbila zbog “utvrđenih nedostataka”.

Komentari (1)

  1. senko says:

    Jok nego ce proc i kod njih sta prolazi na lokalu. Da se krade dokumentacija u opstini kao na licitaciji za lokal na setalistu ili da se javlja po jedan ponudjac za asfaltiranja, poplocavanja trgova gde poslove dobijaju samo SDP sponzori.

    1
    0

Comments are closed.