Drugi konkurs za izbor šefa tog Tužilaštva raspisan je krajem 2021. godine, a nakon testiranja kandidata, DVT je u novembru prošle godine objavilo listu kandidata, od kojih je najviše bodova imao zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru Edis Arifović.

On je tokom vrednovanja stručnosti i osposobljenosti dobio maksimalnih 50 poena, dok je za program organizacije i unapređenja rada Osnovnog tužilaštva sakupio 14,2 od maksimalnih 20 bodova, odnosno, ukupno 64,2 boda.

Drugi na listi bio je zamenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu Samir Bakić sa 63,8 poena (50 + 13,8), a treći njegov kolega Muhedin Dedeić sa 63,6 (50 + 13,6).

Arifović je imao najviše bodova i na prethodnom konkursu koji je Vlada Srbije poništila jer joj “Državno veće tužilaca nije dostavilo listu kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca”, što će se i sada najverovatnije desiti.

On je na prvom konkursu sakupio 66 od maksimalnih 70 bodova.

Na drugom mestu bio je Dedeić sa 62 boda, a trećem Bakić sa 61,6 bodova, dok je likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutina Jasmina Elesković, koja je sakupila 44 boda, bila četvrta.

Državno veće tužilaca postavilo je početkom oktobra prošle godine Azru Fetahović za vršioca funkcije Osnovnog tužioca u Novom Pazaru, a ona je na toj poziciji nasledila Fatimu Dacić kojoj je mandat prestao na lični zahtev.

Komentari (2)

 1. Navijač says:

  Jel ovo beše ono nezavisno pravosuđe. E jadni mi.. možeš biti i najbolji ali ako nisi pogodan džabe sve.! Vrlo loša poruka bošnjacima.

  1
  0
 2. Pravnik says:

  Zasto konacno ne postave Edisa Arifovica za sefa tuzilastva kada je covek najbolji u celom pazarskom pravosudju, uz to i ima najvise bodova na svakom konkursu ?!! Verovatno je opet na delu diskriminacija koja kandidatima iz vecinskog Bosnjackog naroda ne dozvoljava da bude sef ni jedne drzavne instance !

  1
  0

Comments are closed.